Al een tijdje ben ik zelf fully commited aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Meer en meer mijn eigen authentieke stem laten horen en vooral vertrouwen op dat wat is. De situatie waarin de wereld momenteel verkeert, maakt het ingewikkeld om op mij zelf te focussen en tegelijkertijd nodigt het vooral ook uit om op mijzelf te focussen. If you catch my drift. Want naar mijzelf kijken en naar binnen keren is wat er nodig is.

Alles wat op mij af komt, de ongelijkheid, de verdeeldheid, de strijd om de macht. Het raakt me. Het maakt dat ik wil verstoppen. Met mijn hoofd diep onder de dekens, als een stil zwijgend verzet. Het maakt dat ik wil vluchten. Niet meer in deze situatie zijn. Want deze hele toestand benauwd me, beklemt me, maakt me af en toe angstig

Verstoppen onder de dekens

De allergrootste vijand van angst is de liefde 

 

Ik ben een paar dagen in mijn eentje op pad geweest. Om letterlijk onder te duiken. In mijzelf, in mijn eigen energie. Af en toe wil ik alleen mijn eigen ZELF zijn.

Het leven en het moederen is te gek, als ik zelf lekker in mijn vel zit. En het is tha bomb als mijn kinderen ook lekker in hun vel zitten. Over onze gezondheid maak ik mij de laatste tijd iets meer zorgen. Grote kans dat jij als lezer hier herkenning bij voelt. “Waar gaat het heen met de wereld?” Je wilt gewoon dat het goed met je kinderen gaat. Dat ze zorgeloos en vrij op kunnen groeien. Je wilt ook zelf je zorgeloos en vrij voelen. Het wordt ons behoorlijk moeilijk gemaakt. Tenminste, als je net zoals ik van mening bent dat het niet oké is wat er nu allemaal gebeurt. Het hele gebeuren maakt bij mij, dat ik mij wil verstoppen. Alsof het er niet is. Maar hoe meer ik verstop hoe groter de druk van die dekens wordt…

Ik vroeg mij de afgelopen dagen voor de zoveelste keer af hoe we hier, in deze situatie, als wereld zijn beland? Hoe kan het dat er mensen zijn die een stukje menselijkheid verliezen. En daarmee ook de verbinding met de ander. Het antwoord is: Angst. Een alles overheersende angst. Onze hersenen doen het voorkomen alsof we in groot levensgevaar zijn, wanneer we angst ervaren. Als je vanuit een helicopterview naar je angst kunt kijken en kunt relativeren, dan kun je met behulp van informatie vanuit verschillende hoeken, de situatie in perspectief plaatsen. Dat lukt niet altijd in je eentje.

Angst heeft gelukkig (!) veel vijanden. Informatie is daar een van. Zelfkennis ook. En de allergrootste vijand van angst is, de liefde. De kunst is om keer op keer voor de liefde te kiezen. Niet altijd makkelijk. Hoe dan?

Verstoppen is gek genoeg in mijn optiek de eerste stap. Verstoppen in de zin van ‘naar binnen te keren’. Naar binnen keren is nodig om vanuit een persoonlijke stabiliteit voor een liefdevolle verbinding te kunnen gaan.

Verbinding met elkaar is de tweede stap op weg naar de liefde. Verbinding met mensen die het ook absurd vinden wat er nu in de wereld gebeurt. Vanuit verbinding kan ontspanning ontstaan en door ontspanning ontstaat helderheid. Herkenning en saamhorigheid geeft een goed gevoel. Daardoor ontstaat overzicht en rust. Een gevoel van samen. En de liefde. Door verbinding voel je weer de liefde en ontstaat er liefde. De grootste vijand van angst. Ik wil verbinden met jou, als jij ook voor de liefde kiest of wilt kiezen.

“Verstoppen” én verbinden.

 

Hoe ik de manier van verbinden voor mij zie, krijgt steeds meer vorm. Ik voel zoveel vertrouwen dat het hoe dan ook goed gaat komen.

Voel jij ook een behoefte aan verbinding, stuur mij dan een berichtje via contact .

Wat heb jij nodig om om voor de liefde te kiezen?

 

 

Alles begint met goed geïnformeerd zijn, goede begeleiding en JOUW keuze. Weten wat je opties zijn. Alle opties. Kennis is kracht!

Voor wie mij al een beetje kent, weet dat ik zelfbeschikking heel belangrijk vind. Niet alleen tijdens de zwangerschap en bevalling, maar ook tijdens je ouderschap. Lekker in je vel zitten, zelf stabiel zijn en voor jezelf durven gaan staan, dat is wat er nodig is om alles uit jouw leven te halen.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen, kijk dan bij het kopje Ondersteuning Een blog er over lezen? Klik dan hier, hier en hier

Je mag altijd een gratis vrijblijvend gesprek in plannen

Om teleurstellingen te voorkomen: ik doula alleen inclusief bevallingsondersteuning op max 45 minuten auto rijden vanaf Heerenveen. Voor programma SAMEN en losse ondersteuning geldt 1 uur. Dit betekent dat ik werkzaam ben in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland. Gedeeltelijk online in overleg.

Voor programma ZELF 1:1  is er de mogelijkheid bij mij thuis te komen.

1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht