Ondersteuning

Wanneer je met mij samenwerkt zet je bewust in op jouw leven een positieve draai geven. Goed in je vel zitten, gelukkig zijn met jezelf, regie nemen en voor jezelf gaan staan. Zoals bijvoorbeeld werken aan het creëren van een positieve bevalervaring, ongeacht hoe de bevalling verloopt. Mijn ondersteuning draagt enorm bij aan jouw welbevinden. Je voelt je gehoord, gezien en gesteund.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wat heb je allemaal echt nodig? Hoe kun je je het beste voorbereiden op een bevalling zoals jij die graag wilt? Met Marije aan je zijde komt dat helemaal goed. Ook de achtbaan van emoties waar je vaak in zit zullen we in een lagere versnelling zetten. Samen is het sleutelwoord.

We gaan dan ook samen onderzoeken wat voor jou en je partner belangrijk is. Waar hecht je waarde aan? Wat wil je heel graag en wat absoluut niet? Ook informeer ik je over wat al je opties zijn. Weten wat je te wachten staat, waar je aan toe bent en je gesteund voelen draagt bij aan het creëren van een gevoel van zekerheid met een positieve ervaring als gevolg.

Bevalling

Vrouwen die bevallen met Marije als hun doula aan hun zijde hebben minder kans op ingrepen en ervaren de bevalling als minder pijnlijk. Ook is de bevalling vaak korter van duur. Bovendien is Marije de weken rondom de uitgerekende datum is 24/7 beschikbaar en tijdens de bevalling zal zij onafgebroken ondersteuning bieden. Eén vertrouwd gezicht aan je zijde, geen wisselende diensten ongeacht de duur van de bevalling. Het doula effect is groot.

De garantie van ‘er zijn’ speelt de hoofdrol in het doula effect. Onderzoek wijst uit dat er minder kans is op een keizersnede, een kunstverlossing, lage apgarscore voor je baby en behoefte aan pijnbestrijding wanneer je een doula aan je zijde hebt. Vrouwen die deze levensfase gesteund worden door een doula, kijken minder vaak negatief terug op de bevalling.

Ouderschap

Met de geboorte van een kind wordt ook een moeder geboren. Dat willen we nog wel eens vergeten, maar het is belangrijk om daarbij stil te staan. Bij ieder kind ontstaat er ook een nieuwe jij. Samen kijken we wat jouw behoeftes zijn en hoe je deze nieuwe fase in je leven vorm wilt geven. Hoe jij lekker in je vel kunt (blijven) zitten en tevreden kunt zijn met wie je bent.

Speciaal voor alleen de vrouw is er het programma ZELF. Een 1:1 programma dat jou gaat helpen je draai in jouw leven te vinden en je mooiste leven te leiden.     Ga naar ZELF 

Je gedragen voelen door een groep vrouwen? Een kleine groepje vrouwen waarbinnen jij aan jeZELF werkt. Wel ZELF, maar niet alleen. Join ‘de ZELFclub’

Programma’s

Zwangerschap

‘SAMEN’ Programma voor vrouw en partner
 • Video info call
 • 3 online masterclasses van 1 uur
 • 3 afspraken van 2 uren vóór 37 weken oa geboorteplan, ontspanning, ademhaling en comfort, rol van de partner + handvatten
 • Focus op jullie relatie. Meer inzicht, verbinding, verdiepen in elkaar en het fundament van jullie gezin versterken.
 • Set Inzichtkaarten
 • E-werkbook voor bij de inzichtkaarten met extra verdiepende vragen. Tevens perfect ter ondersteuning van het maken van een geboorteplan
 • Diverse worksheets en info in pdf
 • WhatsApp, email en telefoon. Onbeperkt gedurende de hele zwangerschap; vanaf moment van inhuren tot aan de bevalling

Uit te breiden met
Bevallingsondersteuning (indien beschikbaar) en ZELF 1:1 of de ZELFclub.

Bevalbad huren
10% korting voor cliëntes

Wel de uitgebreide doula ondersteuning gedurende de gehele zwangerschap. Geen bevallingsondersteuning. SAMEN is een zwangerschapscursus +

Losse afspraak in-person of online is ook mogelijk

Kijk hier voor meer info en tarief. Plan een gratis vijblijvend gesprek in via de gele button rechts onderin op deze pagina.

Bevalling

>>> KLANTEN STOP <<<

Doula ‘Zwangerschap & Geboorte’ Programma met bevallingsondersteuning
 • Vrijblijvend info gesprek (videocall)
 • 5 afspraken, evt 1x nadere inperson vrijblijvende kennismaking, 3x 2 uren ter voorbereiding op de bevalling (oa geboorteplan, ontspanning, ademhaling en comfort, massage), 1 eindgesprek na de bevalling
 • Set Inzichtkaarten
 • Gebruik Elle TENS
 • 24/7 beschikbaar vanaf week 38 vd zwangerschap, week 37 standby
 • Onwetendheid, onzekerheid, oncomfortabel zijn en angst de baas
 • Continue ondersteuning gedurende gehele bevalling inclusief de eerste uren na de geboorte
 • WhatsApp, email en telefoon. Onbeperkt contact gedurende de gehele zwangerschap en na de geboorte; vanaf moment van inhuren tot 6 weken na de bevalling

Uit te breiden met
Programma vermeld bij Ouderschap

Bevalbad huren
20% korting voor cliëntes

Losse afspraak in-person of online ook mogelijk
Neem contact op voor meer informatie en tarieven. Kijk ook eens onder de knop Contact bij de vermeld FAQ

Ouderschap

ZELF 1:1 & 'de ZELFclub' en losse sessies per uur

ZELF Voor alle info over het 1:1 programma klik hier Alleen voor de vrouw

de ZELFclub Voor vrouwen die liever in de geborgenheid en met de steun van andere vrouwen aan zichzelf werken Klik hier

Losse afspraak in sessies per uur ook mogelijk 

Neem contact op voor tarieven en mogelijkheden voor maatwerk

samen voorbereiden op je baby

(Tik of klik op de afbeelding hierboven voor meer info over het programma SAMEN)

Eenmalige coaching

Gun jezelf een eenmalige coachcall wanneer jij je in de volgende situatie bevind:

 • Je wilt aan jouw persoonlijke ontwikkeling werken
 • Je wilt een intuïtieve energetische massage 
 • Je bent zwanger, ziet door de bomen het bos niet meer en hebt vragen over je zwangerschap & de bevalling
 • Je hebt al geïnvesteerd in een programma of eerder een coachcall afgenomen, maar je wilt meer.

Inzichtkaarten + coachcall

Best of both! Met deze combi deal krijg jij mega fijne inzichten. Samen spitsen we ons toe op wat voor jou belangrijk is, waarbij je rechtstreeks antwoord van mij krijgt op jouw persoonlijke vragen. Door de inzichtkaarten met de coach call te combineren, duik je dieper in jouw voorbereiding op de bevalling. Je vergroot hier mee zelf je kans op een positieve ervaring..

Deze combi is inclusief verzendkosten.

Inzichtkaarten

De inzichtkaarten bieden ondersteuning bij het voorbereiden op de geboorte van jouw baby en laten je nadenken over hoe jij deze geboorte wilt gaan ervaren. De set bestaat uit 88 kaarten in 9 thema’s; Zwangerschap, Bevalling, Gevoel, Ontspanning, Mama & Gewoon jij, Partner & Mama, Pasgeboren baby, Kraamtijd en Wat als. De inzichtkaarten in deze set staan vol met vragen voor jou. De antwoorden zullen je inzicht gaan geven in wat jij echt belangrijk vindt. Jij bent namelijk degene die de antwoorden geeft! Er is geen goed of fout. Je zult geprikkeld worden om verder op onderzoek te gaan wanneer je de vragen niet kunt beantwoorden. Op deze manier zorg jij er zelf voor dat je geïnformeerd wordt over de onderwerpen die op jouw situatie van toepassing zijn. Het gebruik van de set draagt bij aan een ontspannen en positieve ervaring waarbij jij de regie hebt. Een set inzichtkaarten kost €29,95, excl verzendkosten.

Marije is een persoon die goed aanvoelt wat een vrouw nodig heeft. Juist niet die “bemoedigende opbeurende woorden” maar de ruimte geeft om gevoelens er te laten zijn en helpt woorden te geven aan de wens die er eigenlijk onder ligt. Ik dacht eerder altijd dat een doula erg zweverig was, maar Marije is een heel fijn en open persoon, die van nature een vrouw in haar kracht kan zetten. En aansluit bij de wens die er speelt binnen de meest bijzondere periode in het leven van een (aanstaande of pasgeboren) moeder.

Gerda Watzema

Van tevoren was ik wat sceptisch over het idee van mijn vrouw om een doula bij onze bevalling te hebben. Maar nadat wij met Marije gesproken hadden vond ik haar direct heel aardig en betrouwbaar overkomen. Ze heeft ook gevoel voor humor en dat was voor mij heel prettig. Ik kon samen met haar mijn vrouw ondersteunen en als er wat was kon ik haar altijd direct vragen om hulp of antwoord. Ze was er niet alleen heel erg voor mijn vrouw (dat te zien tijdens dat mijn vrouw het best zwaar had deed mij heel goed), maar ook voor mij. Als andere mannen er ook wat sceptisch tegenover staan, of het misschien 'zweverig' vinden; zou ik aanraden toch met Marije kennis te maken (want ze is echt absoluut niet 'zweverig') Ze is een topper!

Tiede Hazenberg

De bevalling was langdurig en best heftig en zij heeft ervoor gezorgd dat alles wat er gebeurde verzacht werd. Ze tastte heel goed af wat ik of mijn partner wel/niet nodig hadden. Ze bood fysieke steun (massages, ademhalingstechnieken, aromatherapie maar ook kleine dingen als elke keer de kruik opwarmen, drinken aanbieden) en geestelijke steun (begrip, luisterend oor, mij zelfvertrouwen geven door motiverende woorden). Mijn partner en ik hebben haar ondersteuning als zeer prettig en in ons geval onmisbaar ervaren!!

Marion Snapper

Bevalbad

Bevallen in water kent veel voordelen, waaronder de natuurlijke vorm van pijnstilling, ontspanning tussen de weeën en de bewegingsvrijheid. Marije informeert je graag over de bevalling in water, het bevallingsbad en de voordelen.

Je huurt bij het Moederinstinct een bevalbad voor €135 all-in (2023 €165, reserveer alvast in 2022 en je huurt nog voor €135). Het bad is meteen klaar voor gebruik. Vraag naar de beschikbaarheid en voorwaarden door contact op te nemen.

De kracht van het geboorteplan zit in het proces van het maken van het plan, niet in het plan zelf.