Over Marije

In mijn beroep kan ik alles wat ik te bieden heb kwijt en ben ik keer op keer van enorme toegevoegde waarde voor mijn mede-vrouw en haar partner

Marije

De blijerd op de foto dat ben ik. What you see is what you get. Open, blij, warm en puur. Ik leef vanuit mijn gevoel en zo ben ik ook in mijn werk. Werken met mijn hoofd en handen vanuit mijn hart. Ik heb veel vertrouwen in jou kunnen en help jou dit vertrouwen te houden of te ontwikkelen. Inleven en omdenken zijn twee hele sterke eigenschappen die aan mij zijn toe te kennen. Mijn moeder zegt wel eens dat ik met zo’n enorme dosis positiviteit geboren ben, dat de negatieve dingen nooit kans hebben gekregen grip op mij te krijgen. Zo voel ik dat zelf ook. Natuurlijk heb ik ook dalen in mijn leven ervaren (zonder de dalen geen pieken!). Hoe je met deze dalen omgaat, dat is bepalend voor je kwaliteit van leven. Dat is waar je zelf invloed op hebt. Deze invloed uitoefenen, daarin ligt mijn kracht. Het hoe breng ik graag over op anderen. Wanneer ik doe waar ik blij van word, dan brand het vuur in mij. Met vrouwen en stellen werken is het liefste wat ik doe en maakt automatisch dat ik ga stralen

Mijn benadering & waarden

Een gezonde baby en moeder is het belangrijkste, maar niet het enige wat telt. Hoe jij je voelde, dat blijft je de rest van je leven bij. Dit is zo’n essentieel onderdeel van waarom ik doe wat ik doe. Door mij in te huren, werken we samen aan een positieve beleving van je zwangerschap, bevalling en de eerste weken met je baby. Ongeacht of alles gaat zoals je had bedacht, je zult positief terug kunnen kijken en in je relatie met jouw partner zul je een diepgang ervaren die zijn weerga niet kent. Ik herinner jou aan jouw eigen kracht en ondersteun je in deze te gebruiken.

Mijn persoonlijke ervaringen

Ik ben moeder van 3 jongens (2005, 2011 en 2013) en heb uiteenlopende ervaringen op gedaan toen ik zwanger van ze was, van ze ben bevallen en gedurende mijn moederschap. Ook wat betreft de achtbaan waar je relatie in beland. De positieve en de negatieve ervaringen zet ik in tijdens mijn werk om andere vrouwen te helpen herinneren hoe sterk ze zijn. Het is fijn voor een zwangere om mij dichtbij haar te hebben. Ik weet als geen ander hoe het is, hoe het anders kan en hoe je dat aan kunt pakken om zelf de regie te behouden over jouw leven tijdens deze kwetsbare fase. 

Mijn loopbaan

Werken met vrouwen en werken met stellen is voor mij echt een droombaan. De emotionele connectie maken met vrouwen en hun partner, dat is waar het mij om te doen is. Ik wist dat ik juist voor dat onderdeel de tijd wilde nemen en ook dat die tijd in de huidige zorg er niet is. Het is zo belangrijk om je als vrouw, als mens, gesteund, gezien en gehoord te voelen. Want hoe jij je voelt, heeft invloed op alles en iedereen in je leven, maar nog het meest op jou zelf. Op jouw geluksgevoel.

Ik vroeg mij af wat voor beroep hier bij zou passen. Ik wilde preventief werken, mijn positiviteit in zetten en een echte connectie met mensen maken. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek toen ik herinnerd werd aan de term doula, waar ik ooit eens een artikel over las. In mijn beroep als doula kan ik alles kwijt en vooral van enorme toegevoegde waarde zijn voor mijn mede-vrouw. Niet alleen tijdens de zwangerschap en geboorte, maar ook ver daar voor bij. 

Zo ontstond de term relatiedoula. Er wordt een kind geboren en jij wordt als moeder of vader ook geboren. En dat doet wat met je relatie. Het toeleven naar het verwelkomen van je kind en dan de achtbaan waar je in beland na de geboorte. Hoe blijf je elkaar vinden en verbinden met elkaar wanneer de wereld zoals je die kende op z’n kop staat? Ik besteed er aandacht aan in programma SAMEN

Persoonlijk

In 1982 zag ik het levenslicht en de eerste 18 jaar van mijn leven bracht ik door in een klein dorpje op het Friese platteland. Ik groeide er op samen met mijn zusje en een handvol leeftijdsgenootjes (waar ik met de meisjes van toen nu nog steeds heel goed bevriend ben!) Buitenspelen dat deed ik het allerliefste en ik koester alle fijne herinneringen uit mijn kindertijd. In 1998 ontmoette ik Enno-Peter. Met hem trouwde ik en samen hebben we 3 prachtige kinderen mogen krijgen. Met z’n vijven wonen we in Heerenveen, waar ik mijn kantoor aan huis heb. We houden enorm van reizen en nu de kinderen wat ouder zijn voelen we daar meer ruimte voor. Naast een grote passie voor mijn werk houd ik ook erg van koken en lekker eten, Mijn focus ligt vooral op lekkere gezonde voeding. In mijn vrije tijd lees ik graag, vind ik het heerlijk om te niksen (mindfull te zijn) in mijn huis en kijk ik graag series en films op Netflix. Ik houd van de natuur; wandelen (op blote voeten!) in het bos vlakbij en een bezoekje aan strand en zee voelen altijd als thuiskomen. Ik kies keer op keer voor dingen waar ik plezier aan beleef.

Nog iedere keer ben ik dankbaar (waneer ik een negatieve bevallingsverhalen hoor) dat ik geïnvesteerd heb in een doula! Goede voorbereiding is alles het halve werk. Door de ondersteuning van Marije heb 2 prachtige bevallingen gehad! 😁
Antoinette Hennink
Antoinette Hennink
12/03/2022
Zoveel te zeggen wat eigenlijk niet in woorden is uit te drukken. De ondersteuning van Marije is zo ontzettend waardevol. Ik ben dankbaar en blij dat we het ons gegund hebben om deze liefdevolle begeleiding bij de geboorte van onze dochter te mogen ervaren. Het weten dat er iemand onvoorwaardelijk voor je is, doet zoveel. Het heeft mij vertrouwen in mezelf gegeven, het heeft me doen groeien als vrouw en moeder. In de voorbereiding gaf het rust om te kunnen leunen op Marije. Tijdens de baring was dit ook letterlijk super fijn. Ik voelde me krachtig en sterk tijdens onze baring. Mijn partner voelde zich zeker en kon mij perfect aanvoelen omdat hij wist dat Marije er was om ook hem te ondersteunen als hij het even niet wist. Wat uiteindelijk niet nodig is geweest. Marije is van onschatbare waarde, intens lief, invoelend en altijd precies op het juiste moment daar waar ik het nodig had.
Sanne Talman
Sanne Talman
29/12/2021
Marije is bij ons geweest voor 2 uren coaching ivm traumatische eerdere bevalling en hoe we dit nu kunnen voorkomen/anders kunnen aanpakken. We hadden gelijk een goede klik tijdens het kennismakingsgesprek en ook voelde het meteen vertrouwd toen ze hier was. We hebben uitgebreid de vorige bevalling doorgenomen en onze wensen voor deze keer. Daarna heeft ze mij en mijn partner allerlei oefeningen en houdingen voorgedaan. We voelen ons nu veel beter voorbereid op de komende bevalling. Zeker een aanrader!
Emma Drenth
Emma Drenth
07/07/2021
Wij hebben bij Marije onze bevalling samen voorbereid! En wat was dit waardevol. Marije heeft heel veel kennis en weet wat ze doet. We hebben veel praktische tips ontvangen. Marije is een fijn persoon waar we volledig ons zelf konden zijn. Kortom: voor ons alvast een hele fijne start en goede voorbereiding om de bevalling samen in te gaan!
Linda Kuilboer
Linda Kuilboer
19/01/2021
Marije is ten eerste een heel fijn persoon, ze voelt je goed aan en weet wat je nodig hebt. In vrijwel alle onderwerpen rondom zwangerschap en bevalling kan ze je ondersteunen. Zo heeft ze mij geholpen met oefeningen om met 35 weken (tweeling) nog één van de twee te laten draaien! Maar ook als ondersteuning bij zwangerschap en bevalling kan ik mij voorstellen dat Marije ontzettend fijn zal zijn. Niet twijfelen, doen!
TB
TB
02/12/2020
Hoe je je voelt na de geboorte van je kind blijft je je leven lang bij. Het is echt waar. Ik vond het zelf loodzwaar, het aller moeilijkste en zwaarste wat ik ooit heb gedaan, maar gelukkig was Doula Marije er van het Moederinstinct. Zij heeft de post partum periode voor mij lichter gemaakt en daar ben ik heel dankbaar voor. Die verlichting gun ik alle mama’s en hun baby’s, partners en gezinnen.
Froukje Veldman-de Roo
Froukje Veldman-de Roo
18/11/2020
Wij raden je Marije aan! Een vriendelijke, empathische vrouw die veel kennis in huis heeft. Dit was onze eerste bevalling. Wij wilden voortijd graag zoveel mogelijk informatie vergaren over hoe een bevalling gaat en ook wat de mogelijkheden zijn. Door middel van de inzichtkaarten en de kennis van Marije zijn wij voorbereid de bevalling ingegaan. Tijdens de bevalling was Marije er voor ons en deed zij de overleggen met de verloskundige. Dit hebben zowel wij als de verloskundige als fijn ervaren.
Irene de Jong
Irene de Jong
06/10/2020
Super fijn om met de inzichtkaarten net wat verder en dieper na te kunnen denken over de geboorte van ons kindje. Het zijn echt helpende en diverse vragen Op deze manier kunnen we ons goed voorbereiden op dat wat komen gaat. En ondanks dat alles anders kan gaan dat je hoopt, kan het wel enorm helpen om die goede voorbereiding te hebben gehad zodat je ook WEET dat alles gaat zoals het gaat.. Ik vind de kaarten ook heel mooi vorm gegeven. Dat is een leuke bijkomstigheid.
Chrissy
Chrissy
03/07/2020
Dit gun je iedere zwangere vrouw! Marije is een fantastische doula. Ze heeft enorm veel kennis en ervaring maar bovenal is het een super lieve, warme en empathische vrouw met gevoel voor humor (ook niet onbelangrijk ;-) Vanaf het allereerste moment hadden we een heel goed gevoel bij Marije. Achteraf bleek dat mijn vriend en ik afzonderlijk van elkaar na de eerste 5 minuten van het kennismakingsgesprek al wisten: zij moet bij de bevalling zijn! Ze voelde ons heel goed aan en ze heeft ervoor gezorgd dat wij beide met een gevoel van zelfvertrouwen de bevalling tegemoet gingen. Haar inzichtkaarten zijn ook onmisbaar bij de voorbereiding op een bevalling! Hoewel we hadden gehoopt op een zo natuurlijk mogelijke (bad)bevalling werd het een keizersnede (gentle sectio). Mede door de ondersteuning van Marije (tijdens de voorbereiding en op het moment van de geboorte zelf) lukte het ons om met betrekking tot de keizersnede hele bewuste keuzes te maken en de tijd hier voor te nemen. Dit klinkt misschien logisch maar onze ervaring is dat dit in een ziekenhuis niet vanzelfsprekend is. We zijn dan ook enorm dankbaar dat Marije bij de keizersnede aanwezig is geweest. Dit was op het moment zelf enorm prettig maar ook achteraf was het heel fijn om het met haar te kunnen bespreken. Nogmaals, dit gun ik iedere vrouw! De ondersteuning is Marije is gewoon een cadeau voor je partner, je kind en vooral voor jezelf. Wij zullen Marije altijd dankbaar blijven.
Marlou
Marlou
07/06/2020
We hadden een bevalfeestje! Mijn vrouw en ik hadden een aantal wensen dat niet helemaal volgens het protocol van de verloskundigen was. Bij de badbevalling waren dan ook twee verloskundigen (op de achtergrond) aanwezig, plus Doula Marije (met een prominentere rol)! Gezellig dus en super fijn om Marije er bij te hebben. Ze helpt je om je aan je plan te houden en kan de uitgebreid besproken wensen tijdens de spannendste momenten ook nog steeds rustig en goed vertolken naar de verloskundigen. Dat maakte het hele aanwezige ensemble een optimaal team en ondanks een paar spannende momenten werd het zo een onvergetelijke en positieve ervaring. Marije's kalme en lieve aanwezigheid staat daarbij ook in het geheugen gegrift. Deze kanjer is dan ook 100% een aanrader!
Johan Terpstra
Johan Terpstra
25/05/2020

What you see is what you get.
Open, blij, warm en puur