Over Marije

In mijn beroep als doula kan ik alles kwijt en vooral van enorme toegevoegde waarde zijn voor mijn mede-vrouw.

Marije

De blijerd op de foto dat ben ik. What you see is what you get. Open, blij, warm en puur. Ik leef vanuit mijn gevoel en zo ben ik ook in mijn werk. Werken met mijn hoofd en handen vanuit mijn hart. Ik heb veel vertrouwen in jou kunnen en help jou dit vertrouwen te houden of te ontwikkelen. Inleven en omdenken zijn twee hele sterke eigenschappen die aan mij zijn toe te kennen. Mijn moeder zegt wel eens dat ik met zo’n enorme dosis positiviteit geboren ben, dat de negatieve dingen nooit kans hebben gekregen grip op mij te krijgen. Zo voel ik dat zelf ook. Natuurlijk heb ik ook dalen in mijn leven ervaren (zonder de dalen geen pieken!). Hoe je met deze dalen omgaat, dat is bepalend voor je kwaliteit van leven. Dat is waar je zelf invloed op hebt. Deze invloed uitoefenen, daarin ligt mijn kracht. Het hoe breng ik graag over op anderen. Wanneer ik doe waar ik blij van word, dan brand het vuur in mij. Doula zijn is het liefste wat ik doe en maakt automatisch dat ik ga stralen.

Mijn benadering & waarden

Een gezonde baby en moeder is het belangrijkste, maar niet het enige wat telt. Hoe jij je voelde, dat blijft je de rest van je leven bij. Dit is zo’n essentieel onderdeel van waarom ik doe wat ik doe. Door mij als jouw doula in te huren werken we samen aan een positieve beleving van je zwangerschap, bevalling en de eerste weken met je baby. Ongeacht of alles gaat zoals je had bedacht, je zult positief terug kunnen kijken wanneer ik jouw doula ben.

Mijn ervaringen

Ik ben moeder van 3 jongens (2005, 2011 en 2013) en heb uiteenlopende ervaring op gedaan toen ik zwanger van ze was en van ze ben bevallen. De positieve en de negatieve ervaringen zet ik in tijdens mijn werk om andere vrouwen bij te brengen hoe het ook kan. Het is fijn voor een zwangere om mij dichtbij haar te hebben. Ik weet als geen ander hoe het is, hoe het voelt en nu, door mijn doula ervaring, hoe het anders kan en hoe je dat aan kunt pakken om zelf de regie te behouden over jouw leven tijdens deze kwetsbare fase.

Mijn loopbaan

Werken met zwangere vrouwen, barende vrouwen, die droom heb ik altijd gehad. Logischerwijs zou je dan bij verloskundige uitkomen. Alhoewel ik het medische aspect van dit beroep enorm interessant vind, voelde ik dat het mij hier niet om te doen zou zijn. Juist die emotionele connectie maken met vrouwen (en hun partner), dat is waar het mij om te doen is. Ik wist dat ik juist voor dat onderdeel de tijd wilde nemen en ook dat die tijd in de huidige zorg er niet is. Het is zo belangrijk om je als vrouw tijdens je zwangerschap, bevalling, eerste weken met je baby gezien en gehoord te voelen. Want hoe jij je in deze fases voelt, dat blijft je de rest van je leven bij.

Ik vroeg mij af wat voor beroep hier bij zou passen. Ik wilde preventief werken, mijn positiviteit in zetten en een echte connectie met mensen maken. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek toen ik herinnerd werd aan de term doula, waar ik ooit eens een artikel over las. In mijn beroep als doula kan ik alles kwijt en vooral van enorme toegevoegde waarde zijn voor mijn mede-vrouw.

Persoonlijk

In 1982 zag ik het levenslicht en de eerste 18 jaar van mijn leven bracht ik door in een klein dorpje op het Friese platteland. Ik groeide er op samen met mijn zusje en een handvol leeftijdsgenootjes (waar ik met de meisjes van toen nu nog steeds heel goed bevriend ben!) Buitenspelen dat deed ik het allerliefste en ik koester alle fijne herinneringen uit mijn kindertijd. In 1998 ontmoette ik Enno-Peter. Met hem  trouwde ik en samen hebben we 3 prachtige kinderen mogen krijgen. Met z’n vijven wonen we in Heerenveen, waar ik mijn kantoor aan huis heb. We houden enorm van reizen en nu de kinderen wat ouder zijn voelen we daar meer ruimte voor. Naast een grote passie voor mijn doula werk houd ik ook erg van koken en lekker eten, Mijn focus ligt vooral op lekkere gezonde voeding. In mijn vrije tijd lees ik graag, vind ik het heerlijk om te niksen (mindfull te zijn) in mijn huis en kijk ik graag series en films op Netflix. Ik houd van de natuur; wandelen in het bos vlakbij en een bezoekje aan strand en zee voelen altijd als thuiskomen.

What you see is what you get.
Open, blij, warm en puur.