Over het Moederinstinct

Iedere vrouw heeft recht op regie over haar leven en grip op de fases welke zij doormaakt. Ik gun jou een ontspannen tijd waar ruimte is om te genieten van zowel de pieken als de dalen. ‘het Moederinstinct’ is er om jou te ondersteunen en een positief gevoel te realiseren.

Zwangerschap

Hoe kun je je het beste voorbereiden op een bevalling zoals jij die graag wilt? Met Marije aan je zijde komt dat helemaal goed.

Bevalling

24/7 beschikbaar, onafgebroken ondersteuning en eén vertrouwd gezicht aan je zijde, geen wisselende diensten ongeacht de duur.

Ouderschap

Wanneer de rest van wereld de draad weer op pakt is Doula Marije er. Een steun tijdens jouw moederschap

Wat is het Moederinstinct?

Het Moederinstinct is er voor praktische, informatieve en emotionele ondersteuning tijdens de meest belangrijke fasen in het leven van een mens. Zwangerschap, bevalling, geboorte, de eerste weken daarna en het moederschap. Een intense tijd welke je niet alleen hoeft door te maken.

Het is ontzettend geruststellend en bekrachtigend om een doula naast je te hebben die alles weet van de fase waarin jij je bevindt, zonder dat deze persoon jouw medische welzijn hoef te bewaken. Onderzoek wijst uit dat een doula een extra positief effect heeft op het versoepelen en versnellen van processen die je doormaakt tijdens de baring. Juist omdat die persoon geen familie is of een medische verantwoordelijkheid heeft pakt dit extra goed uit.

Wat is een Doula

Een doula (spreek uit doe-la) kun je kort gezegd zwangerschaps- en bevalcoach noemen. Het is een deskundige en goed opgeleide vrouw die de zwangere vrouw (en haar partner)emotionele, fysieke en informatieve ondersteuning bied. Tijdens de zwangerschap bereid je je uitgebreid op de bevalling voor. Tijdens de bevalling  blijft zij de hele tijd bij je en biedt continue (niet- medische!) begeleiding. Zij is verantwoordelijk voor het emotionele welzijn van de barende vrouw en is er om het lichamelijk welzijn van de vrouw (en de partner) te bevorderen. Ook na bevalling wanneer de kraamzorg vertrokken is kan de doula een rol spelen.

Waarom een Doula

  • Continue begeleiding geeft betere uitkomsten voor moeder én baby
  • De enige aan jouw zijde die 100% de focus op jou heeft
  • 24/7 continu ondersteuning en geen wisselende gezichten
  • Angst en weerstand maken plaats voor ontspanning en positiviteit
  • Vrouwen die bevallen met een doula ervaren minder pijn
  • De partner is actiever betrokken bij de geboorte
  • De ontsluitingsfase duurt gemiddeld 2 uur korter
  • Jezelf, je baby en je gezin het best mogelijke begin geven

Inzichtkaarten

De inzichtkaarten bieden ondersteuning bij het voorbereiden op de geboorte van jouw baby en laten je nadenken over hoe jij deze geboorte wilt gaan ervaren. De inzichtkaarten in deze set staan vol met vragen voor jou. De antwoorden zullen je inzicht gaan geven in wat jij echt belangrijk vindt. Jij bent namelijk degene die de antwoorden geeft! >>> Meer info

Een set inzichtkaarten kost €29,95 excl verzendkosten.

Een gezonde baby en moeder is het belangrijkste, maar niet het enige wat telt. Hoe jij je voelde, dat blijft je de rest van je leven bij.