“Hoe help ik mijzelf?”

Graag vertel ik je over Laura en haar ervaring. 

Laura is voor het eerst zwanger. Ze gelooft dat haar lichaam kan bevallen.

Waar ze echter tegen aanloopt is dat ze niet goed weet hoe ze haar zelf kan ondersteunen. Laat staan dat ze weet hoe haar partner haar kan helpen. De niet zo rooskleurige verhalen van haar vriendinnen helpen haar niet.

Haar eigen moeder is verdrietig genoeg niet positief over haar eigen bevalling van Laura. “Het is nou eenmaal iets wat moet”. Laura voelt dat het anders zou moeten kunnen.

De verloskundigenpraktijk waar ze bij is aangesloten bestaat uit 6 verloskundigen. 2 heeft Laura een echte klik mee, 1 heeft ze nog niet ontmoet de andere 3 vindt ze minder leuk, waarvan ze bij 1 van die 3 hoopt dat die niet bij haar bevalling aanwezig is. Laura besluit mij als haar doula in te huren. Zodat ze zeker weet dat er iemand bij haar is die haar goed kent, die zij goed kent en die haar en haar partner kan ondersteunen.

Tijdens onze afspraken hebben we het veel over wat haar partner kan doen en over mijn rol. Ik druk ze op het hart dat ik er alles aan zal doen om hun beide in die beval-bubbel te stoppen, zodat zij samen de geboorte van hun kindje zo optimaal mogelijk kunnen ervaren.

 

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen en er een blog over lezen? Klik dan hier en hier

Onder het kopje Ondersteuning kun je meer informatie vinden en je mag altijd een gratis vrijblijvend gesprek in plannen

 

1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht