Er over praten is echt het stomste wat je kunt doen…

Of ik er echt zo over denk en wat je dan zou kunnen doen, lees je in deze blog

In een eerdere blog vertelde ik je over het feit dat ik 7 april met een vet gave opleiding tot procesbegeleider ging starten. Een van de vele redenen waarom ik getriggerd werd om deze opleiding te volgen is, omdat ik vind dat praten het stomste is wat je kunt doen om met je problemen, met je gevoelens om te gaan.

Oké oké het stomste is misschien wel een beetje hard gezegd, maar het zou zeker een van de laatste dingen moeten zijn die je doet. Ik zal je precies vertellen waarom: Gevoelens, ook de gevoelens die wij als negatief bestempelen, die willen alleen maar gevoeld worden. Niet besproken.

Door er over te praten ga je namelijk in je hoofd zitten. In het denkende deel van je brein, je neo cortex. En wat gebeurt er in je hoofd met dingen die je niet wilt? Juist, daar blijf je over nadenken en over piekeren. Zo zit je dagen en vaak ook nachten te malen… Datgene wat je niet wilt blijft maar omhoog schieten als een strandbal die je onderwater duwt. Geen ontkomen aan. Dus wat doe je? Precies, je duwt die “strandbal” harder naar beneden en je gaat helemaal op in het tegenhouden. Waardoor je in een negatieve vicieuze cirkel van piekeren beland. Waarbij je je onmachtig voelt en allerlei manier gaat bedenken om niet te voelen wat je voelt, waardoor je eigenlijk juist nog langer in die vicieuze cirkel blijft zitten.

Je vergeet te voelen of je wilt niet voelen, wat er in je lichaam gebeurt. Het kan heel goed zijn dat je je niet eens bewust bent van hoe jouw lichaam met je gevoelens om gaat! Geloof me, ik had dat ook. En met jou en mij heel veel anderen. Het punt is namelijk dat de meerderheid van ons niet heeft geleerd HOE met onze gevoelens om te gaan.

Waar het op neer komt is dat je hersenen in het geval van je gevoelens, in de weg zitten. Het is het belangrijk om te gaan leren hoe je lichaam werkt wat gevoelens betreft. Om bewustzijn te creëren wat welk signaal betekent voor jou, hoe je je gevoelens fysiek met je lichaam verwerkt en wat je vervolgens kunt doen om je veilig te voelen. Waarna je oké kunt zijn met wat er zich ook voordoet. Deze manier van werken pas ik in mijn 1:1 programma ZELF toe en ook tijdens de groepssessies, met verassend mooie resultaten. Maar er is een soort van ‘short cut’ of noem het een booster, voor jouw persoonlijke proces. Om jouw ‘hoe’ te activeren.

Recent heb ik dit aan den lijve ondervonden! Een verdieping waar mee je meteen tot de kern van je Zijn kunt komen. Terugzakken in je lijf en stoppen met denken. Een echte sprong in het diepe, maak je met het prachtige plantmedicijn: Cacao Bliss. Uit je hoofd en in je hart. Het voelde voor mij als een wedergeboorte, rebirth. Serieus, zo’n proces heeft ontzettend veel overeenkomsten met een baringsproces waarbij je niet geboorte geeft aan een baby, maar aan jezelf. De doula in mij herkende het meteen! Waardoor ik er nog enthousiaster over werd. Alles wat ik tot nu toe mij al eigen heb gemaakt, kan ik ook in dit stuk toepassen. Spaceholden met mijn eigen unieke sausje. Of in dit geval “bonbonnetje” ;P

Het plantmedicijn heeft een zacht karkater met een diepe heling. Je ontvangt precies wat je nodig hebt. En vanaf mei 2023 kun je bij mij terecht voor jouw eigen Cacao Bliss Ceremonie.

Als eerste een plekje claimen? Geef hier je interesse aan! Ik zet je graag op de wachtlijst en houd je als eerste op de hoogte wanneer ik meer info te delen heb

vrouw en man lachend met hoofden tegen elkaar en baby in hun armen
1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht