Contact & FAQ

 

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van deze website? Wil je meer weten over mij als doula? Neem dan gerust contact op. 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief door hier te klikken

Je wordt op de mailinglijst gezet voor updates en nieuwsbrieven

06 27 54 72 27

De Túnkerij 9, 8443 DD Heerenveen

info@hetmoederinstinct.nl

Werkgebied: Noordelijke provincies.
45 min – 1 uur autorijden vanaf Heerenveen.

FAQ

Kijk eens in dit overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden.

Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op door hier een gratis vrijblijvend gesprek in te plannen of via het contact formulier.

Als jij mijn doula bent, waar help je mij dan het meeste mee?

Ik help je bewust worden van dat jij het helemaal op jouw manier mag doen en hoe te luisteren naar je lichaam. Jij bepaalt en je lichaam weet al hoe. Ik geef je alle info over zwanger zijn, bevallen en de kraamtijd of help je de antwoorden op je vragen te vinden. Om een positieve bevalervaring te hebben, help ik jou de juiste kennis te verzamelen om een eigen keuze te kunnen maken en zal jouw keuzes en wensen respecteren en helpen beschermen.

Waarom is het belangrijk om je zorgvuldig voor te bereiden op je bevalling?

Omdat jij je dan naderhand vol power voelt. Het is een super kickstart van jouw moederschap. Door voor te bereiden laat je jouw bevalling niet aan het toeval over en geef je jezelf een positieve beval ervaring. Daar zul je de rest van je leven profijt van hebben. Een zorgvuldige voorbereiding draagt ook bij aan het in alle rust en kalmte kunnen verwelkomen van je baby. Een fijne overgang van buik naar buitenwereld. Door de je zwangerschap te zien als een overhang naar een nieuwe fase, stap je bewust in je nieuwe rol; van alleen vrouw naar nu ook moeder. Voor een partner is alle input ook erg fijn. Ik geef hem/haar veel houvast en prettige praktische tips. Op die manier kunnen jullie beide optimaal genieten van de geboorte van jullie kind. Jullie worden immers samen ouders. Als jullie willen kunnen we extra focus leggen op hoe jullie je relatie goed kunnen houden zodra jullie niet alleen meer partners zijn, maar ook ouders. Mijn programma SAMEN is daar perfect voor.

Mijn partner ziet het nut van een doula niet in. Wat nu?

Als doula ben ik er ook voor jouw partner. Vertel hem bijvoorbeeld het volgende verhaal: Zie de vrouw als een topsporter. Een goede topsporter zoekt een trainer die helpt om het beste uit jezelf te halen en je vertrouwen te laten groeien. De trainer weet alles over hoe het er aan toe gaat en wat je nodig hebt. Ik ben die trainer. Ik geef een partner een heleboel kennis mee en ondersteun hem/haar om de vrouw te ondersteunen. Hij/zij kent de vrouw als geen ander en ik ben expert op het gebied van bevallen, een prachtig team. Samen maken we er een bijzondere krachtige ervaring van, die ook voor jullie relatie enorm waardevol is. Ons samenwerken zal van waarde zijn voor de rest van jullie leven als ouders én als stel. Ik heb ook een fijne blog geschreven: “Partner, ook jouw kind wordt geboren”. Sowieso zou ik je partner laten lezen op mijn website en samen een gratis vrijblijvend gesprek bij mij inplannen. Dan kunnen we het er over hebben.

Hoe help jij, een doula, mij als ik angstig ben voor mijn bevalling?

Angst voor de bevalling komt vaak voor. Veel vrouwen zijn bang. Verhalen van vriendinnen of je omgeving over hun negatieve ervaringen, vergroten deze angst. Net als wat je op tv of in de media vaak te zien krijgt; schreeuwende vrouwen, stressvolle situaties die angst uitstralen. Geen wonder dat jij je angstig voelt of misschien zelfs wel bang bent! Tijdens onze afspraken gaan we samen kijken wat jij nodig hebt. En wat jullie als stel nodig hebben. In onze gesprekken komt bovenwater wat jou als vrouw helpt om je veilig te voelen en vervolgens te kunnen ontspannen. We onderzoeken hoe jij je zelfverzekerd kunt gaan voelen, helemaal in jouw kracht, op een manier die bij jou past. Dit gaat jou enorm helpen tijdens je bevalling. Maar je zult er ook zeker profijt van hebben tijdens je zwangerschap en na de geboorte tijdens de kraamweken. Samen maken we er een ervaring van die je niet alleen maar hoeft te ondergaan maar waar je zelfs heel krachtig uit kunt komen.

Wie (welk type mens) kiest voor een doula en waarom zou ik dat ook moeten doen?

Ik ben er voor iedereen die behoefte voelt aan ondersteuning welke in de reguliere geboortezorg gewoon weg niet geboden kan worden, dan wel geboden wordt. Dit kan voor een vrouw en partner zijn die voor het eerst of weer opnieuw ouders gaan worden en graag een go-to wil hebben in deze spannende tijd. Of misschien is er eerder een traumatische of nare (beval)ervaring geweest en kun je bij een volgende bevalling extra steun en vertrouwen gebruiken.

Het kan ook zijn dat je juist altijd bewust bezig bent met je leven en/of liever niets aan het toeval over laat en daarom kiest voor de expertise en zekerheid die ik je als doula kan bieden.

Ook voor een single mama is een doula ideaal.

Je kiest voor een doula als je iemand aan je zijde wilt die er helemaal voor jou is. 24/7 garantie van dat ene vertrouwde gezicht. Een kundige professional die volledig en op het moment van je bevalling helemaal alleen voor jou, bij jouw welbevinden betrokken is.

Hoeveel andere vrouwen bied jij ondersteuning naast mij? Hoe weet ik zeker dat je komt?

In een periode waarin ik meerdere uitgerekende zwangeren begeleid neem ik niet meer dan 3 aan. Ik neem juist niet meer aan, omdat ik persoonlijk een band met je opbouw. Dit is van grote waarde voor jouw proces en het verloop van je bevalling. Vanuit die gedachte wil ik ook kunnen garanderen dat ik zelf er daadwerkelijk ben. Mocht er onverhoopt toch een overlap zijn, dan heb ik hele fijne mede-doula’s back up staan. Tijdens onze afspraken vertel ik je er graag meer over. Alle scenario’s heb ik in mijn voorwaarden omschreven, inclusief wat we kunnen doen als het anders loopt.

Maakt het jou als doula iets uit waar ik wil bevallen?

Het gaat er niet om of je voor een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling kiest. Of dat je graag wilt bevallen in een bad of met een ruggenprik. Voor mij is het aller belangrijkste dat jij het op jouw manier doet en je gehoord, gezien en gesteund voelt. Zodat jij helemaal vanuit jouw eigen power gaat bevallen en dan heerlijke gevoel voor de rest van je leven mee gaat dragen. Dat is waar ik mij voor inzet, ongeacht waar je bevalt. Ik ben daar waar jij wilt zijn.

Heb ik naast een doula ook nog een verloskundige of kraamverzorgster nodig?

Een doula is niet hetzelfde als een verloskundige op kraamverzogster. Een doula werkt naast de verloskundige en in de kraamtijd vult ze jouw kraamzorg aan. Een doula is niet medisch geschoold en is er puur om de vrouw en partner te ondersteunen. Maar ik heb wel de nodige medische kennis. Ik ben Academie Doula wat inhoud dat ik klinisch extra geschoold ben. En ik ben ook postpartum doula, wat betekent dat ik goed uitgerust ben om zorg te dragen voor het herstel van de pas bevallen vrouw en de zorg voor haar baby.

Je kunt het als het volgt zien: Een verloskundige bewaakt de uitkomst van het proces; een gezonde moeder en baby. De doula is er om mee voor te bereiden op het proces en om samen met jou/jullie het proces te doorlopen. Ik help je de overgang van vrouw naar moeder te maken of die naar moeder van meer dan 1 kind. En zal je daarbij onafgebroken ondersteunen, ongeacht hoelang je bevalling duurt.

Ik zie bij het tabblad Ondersteuning jouw programma’s, bied je ook nog andere diensten aan?

Je kunt een bevalbad bij mij huren, een stuitconsult afnemen voor als je baby in stuit ligt en je kunt ook losse coaching per uur in kopen. Ook heb ik een kaartenset ontwikkeld genaamd Inzichtkaarten. Je koopt deze hier. Ze zijn ondersteunend om je voor te bereiden op de bevalling en het leven met een baby. De kaarten staan vol vragen welke je inzicht geven over wat voor jou belangrijk is en in welke onderwerpen je nog meer mag verdiepen. 

Je kunt bij mij nu ook terecht voor 1:1 ondersteuning, ongeacht of je zwanger bent of niet. Het programma heet ZELF en gaat helemaal over jou. Over jouw ontwikkeling, zelfzorg en hoe jij jezelf kunt gaan geven wat je nodig hebt om een gelukkig leven te leiden.

Worden jouw diensten door een zorgverzekering vergoed?

Het is belangrijk dat je hier specifiek naar vraagt bij je verzekeraar. Een doula valt niet onder de basisverzekering helaas. Wel zijn er steeds meer zorgverzekeraars die het nut van een doula in zien, zoals bijvoorbeeld de Amersfoortse. De afspraken ter voorbereiding op de bevalling kunnen als een hele luxe zwangerschapscursus doorgaan en op die manier kan het mogelijk zijn een vergoeding te ontvangen.

Wat kost jij als ik jou als mijn doula inhuur?

De investering die je doet in het programma met bevallingsondersteuning is tijd, aandacht en €1111. Je krijgt daarvoor begeleiding tijdens je zwangerschap vanaf het moment dat je mij inhuurt, 24/7 ondersteuning tijdens je bevalling en je kunt tot en met de eerste 6 weken na de bevalling bij met terecht met vragen. Er zullen 3 afspraken plaats vinden ter voorbereiding op de bevalling. De afspraken staan in het teken van een vertrouwensband creëren en mijn kennis aan jullie overdragen. Zodat je weet wat je opties zijn en je met een gerust hart volledig in vertrouwen kunt bevallen. Je leest er meer over bij het tabblad ondersteuning of klik op de gele button rechts onderin voor het maken van een gratis info call.

Met mij als je doula heb je meer kans op een positieve bevalervaring dan een vrouw zonder doula. Een positieve ervaring is voor zowel jou, je partner als je baby van onschatbare waarde en draag je de rest van je leven met je mee. Tegelijkertijd begrijp ik dat het een groot bedrag is om te investeren. Betalen in termijnen is absoluut mogelijk. Je kunt ook je familie en vrienden vragen om een bijdrage te doen als een kraamcadeau.

Wil je alle voordelen van samen met mij voorbereiden, maar geen bevallingsondersteuning? Kies dan voor mijn programma SAMEN. Een prachtige investering waarbinnen we alle facetten van deze levensfase belichten en ik jullie begeleid om er samen een positieve ervaring van te maken. De waarde van dit programma bedraagt €2500 maar de werkelijke investering naast jou tijd is €678

Na de geboorte kun je nog steeds met mij samenwerken. Ook als je niet zwanger bent. Het programma ZELF is daar heel geschikt voor.

1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht