Contact & FAQ

 

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van deze website? Wil je meer weten over mij als doula? Neem dan gerust contact op. 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief door hier te klikken

Je wordt op de mailinglijst gezet voor updates en nieuwsbrieven

06 27 54 72 27

De Túnkerij 9, 8443 DD Heerenveen

info@hetmoederinstinct.nl

Werkgebied: Noordelijke provincies.
45 min – 1 uur autorijden vanaf Heerenveen.

FAQ

Kijk eens in dit overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden.

Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op door hier een gratis vrijblijvend gesprek in te plannen of via het contact formulier.

Als jij mijn doula bent, waar help je mij dan het meeste mee?

Ik help je bewust worden van dat jij het helemaal op jouw manier mag doen en hoe te luisteren naar je lichaam. Jij bepaalt en je lichaam weet al hoe. Ik geef je alle info over zwanger zijn, bevallen en de kraamtijd of help je de antwoorden op je vragen te vinden. Om een positieve bevalervaring te hebben, help ik jou de juiste kennis te verzamelen om een eigen keuze te kunnen maken en zal jouw keuzes en wensen respecteren en helpen beschermen.

Waarom is het belangrijk om je zorgvuldig voor te bereiden op je bevalling?

Omdat jij je dan naderhand vol power voelt. Het is een super kickstart van jouw moederschap. Door voor te bereiden laat je jouw bevalling niet aan het toeval over en geef je jezelf een positieve beval ervaring. Daar zul je de rest van je leven profijt van hebben. Een zorgvuldige voorbereiding draagt ook bij aan het in alle rust en kalmte kunnen verwelkomen van je baby. Een fijne overgang van buik naar buitenwereld. Door de je zwangerschap te zien als een overhang naar een nieuwe fase, stap je bewust in je nieuwe rol; van alleen vrouw naar nu ook moeder. Voor een partner is alle input ook erg fijn. Ik geef hem/haar veel houvast en prettige praktische tips. Op die manier kunnen jullie beide optimaal genieten van de geboorte van jullie kind. Jullie worden immers samen ouders. Als jullie willen kunnen we extra focus leggen op hoe jullie je relatie goed kunnen houden zodra jullie niet alleen meer partners zijn, maar ook ouders. Mijn programma SAMEN is daar perfect voor.

Mijn partner ziet het nut van een doula niet in. Wat nu?

Als doula ben ik er ook voor jouw partner. Vertel hem bijvoorbeeld het volgende verhaal: Zie de vrouw als een topsporter. Een goede topsporter zoekt een trainer die helpt om het beste uit jezelf te halen en je vertrouwen te laten groeien. De trainer weet alles over hoe het er aan toe gaat en wat je nodig hebt. Ik ben die trainer. Ik geef een partner een heleboel kennis mee en ondersteun hem/haar om de vrouw te ondersteunen. Hij/zij kent de vrouw als geen ander en ik ben expert op het gebied van bevallen, een prachtig team. Samen maken we er een bijzondere krachtige ervaring van, die ook voor jullie relatie enorm waardevol is. Ons samenwerken zal van waarde zijn voor de rest van jullie leven als ouders én als stel. Ik heb ook een fijne blog geschreven: “Partner, ook jouw kind wordt geboren”. Sowieso zou ik je partner laten lezen op mijn website en samen een gratis vrijblijvend gesprek bij mij inplannen. Dan kunnen we het er over hebben.

Hoe help jij, een doula, mij als ik angstig ben voor mijn bevalling?

Angst voor de bevalling komt vaak voor. Veel vrouwen zijn bang. Verhalen van vriendinnen of je omgeving over hun negatieve ervaringen, vergroten deze angst. Net als wat je op tv of in de media vaak te zien krijgt; schreeuwende vrouwen, stressvolle situaties die angst uitstralen. Geen wonder dat jij je angstig voelt of misschien zelfs wel bang bent! Tijdens onze afspraken gaan we samen kijken wat jij nodig hebt. En wat jullie als stel nodig hebben. In onze gesprekken komt bovenwater wat jou als vrouw helpt om je veilig te voelen en vervolgens te kunnen ontspannen. We onderzoeken hoe jij je zelfverzekerd kunt gaan voelen, helemaal in jouw kracht, op een manier die bij jou past. Dit gaat jou enorm helpen tijdens je bevalling. Maar je zult er ook zeker profijt van hebben tijdens je zwangerschap en na de geboorte tijdens de kraamweken. Samen maken we er een ervaring van die je niet alleen maar hoeft te ondergaan maar waar je zelfs heel krachtig uit kunt komen.

Wie (welk type mens) kiest voor een doula en waarom zou ik dat ook moeten doen?

Ik ben er voor iedereen die behoefte voelt aan ondersteuning welke in de reguliere geboortezorg gewoon weg niet geboden kan worden, dan wel geboden wordt. Dit kan voor een vrouw en partner zijn die voor het eerst of weer opnieuw ouders gaan worden en graag een go-to wil hebben in deze spannende tijd. Of misschien is er eerder een traumatische of nare (beval)ervaring geweest en kun je bij een volgende bevalling extra steun en vertrouwen gebruiken.

Het kan ook zijn dat je juist altijd bewust bezig bent met je leven en/of liever niets aan het toeval over laat en daarom kiest voor de expertise en zekerheid die ik je als doula kan bieden.

Ook voor een single mama is een doula ideaal.

Je kiest voor een doula als je iemand aan je zijde wilt die er helemaal voor jou is. 24/7 garantie van dat ene vertrouwde gezicht. Een kundige professional die volledig en op het moment van je bevalling helemaal alleen voor jou, bij jouw welbevinden betrokken is.

Hoeveel andere vrouwen bied jij ondersteuning naast mij? Hoe weet ik zeker dat je komt?

In een periode waarin ik meerdere uitgerekende zwangeren begeleid neem ik niet meer dan 3 aan. Ik neem juist niet meer aan, omdat ik persoonlijk een band met je opbouw. Dit is van grote waarde voor jouw proces en het verloop van je bevalling. Vanuit die gedachte wil ik ook kunnen garanderen dat ik zelf er daadwerkelijk ben. Mocht er onverhoopt toch een overlap zijn, dan heb ik hele fijne mede-doula’s back up staan. Tijdens onze afspraken vertel ik je er graag meer over. Alle scenario’s heb ik in mijn voorwaarden omschreven, inclusief wat we kunnen doen als het anders loopt.

Maakt het jou als doula iets uit waar ik wil bevallen?

Het gaat er niet om of je voor een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling kiest. Of dat je graag wilt bevallen in een bad of met een ruggenprik. Voor mij is het aller belangrijkste dat jij het op jouw manier doet en je gehoord, gezien en gesteund voelt. Zodat jij helemaal vanuit jouw eigen power gaat bevallen en dan heerlijke gevoel voor de rest van je leven mee gaat dragen. Dat is waar ik mij voor inzet, ongeacht waar je bevalt. Ik ben daar waar jij wilt zijn.

Heb ik naast een doula ook nog een verloskundige of kraamverzorgster nodig?

Een doula is niet hetzelfde als een verloskundige op kraamverzogster. Een doula werkt naast de verloskundige en in de kraamtijd vult ze jouw kraamzorg aan. Een doula is niet medisch geschoold en is er puur om de vrouw en partner te ondersteunen. Maar ik heb wel de nodige medische kennis. Ik ben Academie Doula wat inhoud dat ik klinisch extra geschoold ben. En ik ben ook postpartum doula, wat betekent dat ik goed uitgerust ben om zorg te dragen voor het herstel van de pas bevallen vrouw en de zorg voor haar baby.

Je kunt het als het volgt zien: Een verloskundige bewaakt de uitkomst van het proces; een gezonde moeder en baby. De doula is er om mee voor te bereiden op het proces en om samen met jou/jullie het proces te doorlopen. Ik help je de overgang van vrouw naar moeder te maken of die naar moeder van meer dan 1 kind. En zal je daarbij onafgebroken ondersteunen, ongeacht hoelang je bevalling duurt.

Ik zie bij het tabblad Ondersteuning jouw programma’s, bied je ook nog andere diensten aan?

Je kunt een bevalbad bij mij huren, een stuitconsult afnemen voor als je baby in stuit ligt en je kunt ook losse coaching per uur in kopen. Ook heb ik een kaartenset ontwikkeld genaamd Inzichtkaarten. Je koopt deze hier. Ze zijn ondersteunend om je voor te bereiden op de bevalling en het leven met een baby. De kaarten staan vol vragen welke je inzicht geven over wat voor jou belangrijk is en in welke onderwerpen je nog meer mag verdiepen. 

Je kunt bij mij nu ook terecht voor 1:1 ondersteuning, ongeacht of je zwanger bent of niet. Het programma heet ZELF en gaat helemaal over jou. Over jouw ontwikkeling, zelfzorg en hoe jij jezelf kunt gaan geven wat je nodig hebt om een gelukkig leven te leiden.

Worden jouw diensten door een zorgverzekering vergoed?

Het is belangrijk dat je hier specifiek naar vraagt bij je verzekeraar. Een doula valt niet onder de basisverzekering helaas. Wel zijn er steeds meer zorgverzekeraars die het nut van een doula in zien, zoals bijvoorbeeld de Amersfoortse. De afspraken ter voorbereiding op de bevalling kunnen als een hele luxe zwangerschapscursus doorgaan en op die manier kan het mogelijk zijn een vergoeding te ontvangen.

Wat kost jij als ik jou als mijn doula inhuur?

De investering die je doet in het programma met bevallingsondersteuning is tijd, aandacht en €1111. Je krijgt daarvoor begeleiding tijdens je zwangerschap vanaf het moment dat je mij inhuurt, 24/7 ondersteuning tijdens je bevalling en je kunt tot en met de eerste 6 weken na de bevalling bij met terecht met vragen. Er zullen 3 afspraken plaats vinden ter voorbereiding op de bevalling. De afspraken staan in het teken van een vertrouwensband creëren en mijn kennis aan jullie overdragen. Zodat je weet wat je opties zijn en je met een gerust hart volledig in vertrouwen kunt bevallen. Je leest er meer over bij het tabblad ondersteuning of klik op de gele button rechts onderin voor het maken van een gratis info call.

Met mij als je doula heb je meer kans op een positieve bevalervaring dan een vrouw zonder doula. Een positieve ervaring is voor zowel jou, je partner als je baby van onschatbare waarde en draag je de rest van je leven met je mee. Tegelijkertijd begrijp ik dat het een groot bedrag is om te investeren. Betalen in termijnen is absoluut mogelijk. Je kunt ook je familie en vrienden vragen om een bijdrage te doen als een kraamcadeau.

Wil je alle voordelen van samen met mij voorbereiden, maar geen bevallingsondersteuning? Kies dan voor mijn programma SAMEN. Een prachtige investering waarbinnen we alle facetten van deze levensfase belichten en ik jullie begeleid om er samen een positieve ervaring van te maken. De waarde van dit programma bedraagt €2500 maar de werkelijke investering naast jou tijd is €678

Na de geboorte kun je nog steeds met mij samenwerken. Ook als je niet zwanger bent. Het programma ZELF is daar heel geschikt voor.

Nog iedere keer ben ik dankbaar (waneer ik een negatieve bevallingsverhalen hoor) dat ik geïnvesteerd heb in een doula! Goede voorbereiding is alles het halve werk. Door de ondersteuning van Marije heb 2 prachtige bevallingen gehad! 😁
Antoinette Hennink
Antoinette Hennink
12/03/2022
Zoveel te zeggen wat eigenlijk niet in woorden is uit te drukken. De ondersteuning van Marije is zo ontzettend waardevol. Ik ben dankbaar en blij dat we het ons gegund hebben om deze liefdevolle begeleiding bij de geboorte van onze dochter te mogen ervaren. Het weten dat er iemand onvoorwaardelijk voor je is, doet zoveel. Het heeft mij vertrouwen in mezelf gegeven, het heeft me doen groeien als vrouw en moeder. In de voorbereiding gaf het rust om te kunnen leunen op Marije. Tijdens de baring was dit ook letterlijk super fijn. Ik voelde me krachtig en sterk tijdens onze baring. Mijn partner voelde zich zeker en kon mij perfect aanvoelen omdat hij wist dat Marije er was om ook hem te ondersteunen als hij het even niet wist. Wat uiteindelijk niet nodig is geweest. Marije is van onschatbare waarde, intens lief, invoelend en altijd precies op het juiste moment daar waar ik het nodig had.
Sanne Talman
Sanne Talman
29/12/2021
Marije is bij ons geweest voor 2 uren coaching ivm traumatische eerdere bevalling en hoe we dit nu kunnen voorkomen/anders kunnen aanpakken. We hadden gelijk een goede klik tijdens het kennismakingsgesprek en ook voelde het meteen vertrouwd toen ze hier was. We hebben uitgebreid de vorige bevalling doorgenomen en onze wensen voor deze keer. Daarna heeft ze mij en mijn partner allerlei oefeningen en houdingen voorgedaan. We voelen ons nu veel beter voorbereid op de komende bevalling. Zeker een aanrader!
Emma Drenth
Emma Drenth
07/07/2021
Wij hebben bij Marije onze bevalling samen voorbereid! En wat was dit waardevol. Marije heeft heel veel kennis en weet wat ze doet. We hebben veel praktische tips ontvangen. Marije is een fijn persoon waar we volledig ons zelf konden zijn. Kortom: voor ons alvast een hele fijne start en goede voorbereiding om de bevalling samen in te gaan!
Linda Kuilboer
Linda Kuilboer
19/01/2021
Marije is ten eerste een heel fijn persoon, ze voelt je goed aan en weet wat je nodig hebt. In vrijwel alle onderwerpen rondom zwangerschap en bevalling kan ze je ondersteunen. Zo heeft ze mij geholpen met oefeningen om met 35 weken (tweeling) nog één van de twee te laten draaien! Maar ook als ondersteuning bij zwangerschap en bevalling kan ik mij voorstellen dat Marije ontzettend fijn zal zijn. Niet twijfelen, doen!
TB
TB
02/12/2020
Hoe je je voelt na de geboorte van je kind blijft je je leven lang bij. Het is echt waar. Ik vond het zelf loodzwaar, het aller moeilijkste en zwaarste wat ik ooit heb gedaan, maar gelukkig was Doula Marije er van het Moederinstinct. Zij heeft de post partum periode voor mij lichter gemaakt en daar ben ik heel dankbaar voor. Die verlichting gun ik alle mama’s en hun baby’s, partners en gezinnen.
Froukje Veldman-de Roo
Froukje Veldman-de Roo
18/11/2020
Wij raden je Marije aan! Een vriendelijke, empathische vrouw die veel kennis in huis heeft. Dit was onze eerste bevalling. Wij wilden voortijd graag zoveel mogelijk informatie vergaren over hoe een bevalling gaat en ook wat de mogelijkheden zijn. Door middel van de inzichtkaarten en de kennis van Marije zijn wij voorbereid de bevalling ingegaan. Tijdens de bevalling was Marije er voor ons en deed zij de overleggen met de verloskundige. Dit hebben zowel wij als de verloskundige als fijn ervaren.
Irene de Jong
Irene de Jong
06/10/2020
Super fijn om met de inzichtkaarten net wat verder en dieper na te kunnen denken over de geboorte van ons kindje. Het zijn echt helpende en diverse vragen Op deze manier kunnen we ons goed voorbereiden op dat wat komen gaat. En ondanks dat alles anders kan gaan dat je hoopt, kan het wel enorm helpen om die goede voorbereiding te hebben gehad zodat je ook WEET dat alles gaat zoals het gaat.. Ik vind de kaarten ook heel mooi vorm gegeven. Dat is een leuke bijkomstigheid.
Chrissy
Chrissy
03/07/2020
Dit gun je iedere zwangere vrouw! Marije is een fantastische doula. Ze heeft enorm veel kennis en ervaring maar bovenal is het een super lieve, warme en empathische vrouw met gevoel voor humor (ook niet onbelangrijk ;-) Vanaf het allereerste moment hadden we een heel goed gevoel bij Marije. Achteraf bleek dat mijn vriend en ik afzonderlijk van elkaar na de eerste 5 minuten van het kennismakingsgesprek al wisten: zij moet bij de bevalling zijn! Ze voelde ons heel goed aan en ze heeft ervoor gezorgd dat wij beide met een gevoel van zelfvertrouwen de bevalling tegemoet gingen. Haar inzichtkaarten zijn ook onmisbaar bij de voorbereiding op een bevalling! Hoewel we hadden gehoopt op een zo natuurlijk mogelijke (bad)bevalling werd het een keizersnede (gentle sectio). Mede door de ondersteuning van Marije (tijdens de voorbereiding en op het moment van de geboorte zelf) lukte het ons om met betrekking tot de keizersnede hele bewuste keuzes te maken en de tijd hier voor te nemen. Dit klinkt misschien logisch maar onze ervaring is dat dit in een ziekenhuis niet vanzelfsprekend is. We zijn dan ook enorm dankbaar dat Marije bij de keizersnede aanwezig is geweest. Dit was op het moment zelf enorm prettig maar ook achteraf was het heel fijn om het met haar te kunnen bespreken. Nogmaals, dit gun ik iedere vrouw! De ondersteuning is Marije is gewoon een cadeau voor je partner, je kind en vooral voor jezelf. Wij zullen Marije altijd dankbaar blijven.
Marlou
Marlou
07/06/2020
We hadden een bevalfeestje! Mijn vrouw en ik hadden een aantal wensen dat niet helemaal volgens het protocol van de verloskundigen was. Bij de badbevalling waren dan ook twee verloskundigen (op de achtergrond) aanwezig, plus Doula Marije (met een prominentere rol)! Gezellig dus en super fijn om Marije er bij te hebben. Ze helpt je om je aan je plan te houden en kan de uitgebreid besproken wensen tijdens de spannendste momenten ook nog steeds rustig en goed vertolken naar de verloskundigen. Dat maakte het hele aanwezige ensemble een optimaal team en ondanks een paar spannende momenten werd het zo een onvergetelijke en positieve ervaring. Marije's kalme en lieve aanwezigheid staat daarbij ook in het geheugen gegrift. Deze kanjer is dan ook 100% een aanrader!
Johan Terpstra
Johan Terpstra
25/05/2020
1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht