Ik ga met de billen bloot en deel mijn falen met jou

Over het balen van mijn falen, hoe ik durfde te voelen en dat dit voelen leidde tot prachtige reflectie en het vormen van bouwstenen. Want met bouwstenen bouw je jouw innerlijke reis

Daar gaat ie dan… De ZELFclub kwam niet van de grond. Er kwam geen enkele aanmelding binnen… Terwijl het programma ‘to die for’ is als je het mij vraagt. Het grote 1:1 programma ZELF van 3 mnd, kwam ook niet van de grond. Er starten 2 vrouwen waarvan 1 in het begin toch afhaakte door een intens en verdrietig proces waar geen ruimte voor persoonlijke ontwikkeling was. En de ander maakte zo’n enorme levensverandering mee, waardoor het niet meer kloppend was en haar focus 100% terecht elders nodig was.

Hoe dit voor mij was? Ik voelde me toch een partij Kilo Utrecht Tango. Dus accepteerde ik dat ik baalde en zwelgde er even lekker in. Falen is namelijk vooral balen. Zodra ik dit gevoel kon voelen en aanvaarden, kon en durfde te zijn met wat was in dat moment, lukte het mij om tot reflectie te komen.

Mijn eigen aandeel: Ik wilde te graag. Vergat te voelen. Deed hoe ik dacht dat het hoorde. Hoe ik om mij heen zag dat anderen deden. Ik raakte verwijderd van mijn eigen kern, mijn eigen authentieke manier van doen. Ik onderneem zoals ik ben en vanuit hoe ik in het leven sta. En dat had ik nu niet gedaan. Zo besefte ik bijvoorbeeld; ik ben zelf ook helemaal niet iemand die zo gestructureerd in een groep zoals ik had bedacht, aan persoonlijke ontwikkeling zou willen werken! So what was i thinking…

Ik heb wel enorm genoten van de onderdelen bedenken en alle visuele dingen maken. Daar werd ik echt heel blij van! En uberhaupt het feit dat er vrouwen waren die zin hadden om met mij aan de slag te gaan, veroorzaakte een gevoel van dankbaarheid. En zo voelde ik ook lichtpuntjes in het balen.

Ik ben overigens niet gemaakt om bij de pakken neer te zitten. Dat zit niet in mijn systeem. Wie mij kent, weet dat ik (soms op het irritante af) optimistisch ben. Ik kan er niets aan doen. De drive om door te gaan komt van binnen uit. Ik zie al snel wat er allemaal wél is. Dus ‘de ZELFclub’ krijgt een ander jasje, want verbinding met anderen is gewoon enorm waardevol. En het 1:1 programma ZELF blijft. Maar dan als maatwerk. Waarbij je zelf kunt aangeven hoe jij het wilt en we samen kunnen kijken. Wat past bij jou én mij.
Dit laatste heb ik al met 5 vrouwen gedaan de afgelopen maanden en het was een feestje. Naar hun behoeften boekten ze af en toe of in een serie hun sessies. Om samen met mij zichzelf te herontdekken. Meer zelfliefde te voelen. Te durven gaan staan voor zichzelf.

Mijn persoonlijke ontwikkeling (en ongetwijfeld die van jou ook!) is een reis in mijn binnenwereld. Een innerlijke reis. Met pieken en dalen. Wat zeg ik je, ik reis door verschillende landschappen in verschillende landen en continenten! Hahaha.

Welkom bij reisbureau Marije Dijkma, voor al uw op maat gemaakte innerlijke reizen vol bouwstenen. Je weet wel, van die bouwstenen waar je bij veel reisorganisaties uit kunt kiezen of aan je basispakket kunt toevoegen wanneer je op vakantie gaat. Als innerlijke reis gids loop ik graag met je mee. Begeleider van jouw proces. Holistisch. Want jij bent 1 geheel.

Heel. Met wat deuken en scheuren in de koffer van het leven. Waarbij durven de uitdeuker* is en liefde de lijm.

Liefs Marije

 

*ja, dit voorwerp bestaat echt!

 

P.S Een van de bouwstenen voor jouw innerlijke reis is een Cacao Bliss ceremonie! Weet je nog? Ik deelde er in een eerdere nieuwsbrief over. Ik vertel je binnenkort over de opleiding die ik volgde om te kunnen werken met dit plantmedicijn, mijn eigen ervaring met het nemen van de Cacao Bliss en wat ik voor jou kan betekenen als jij dit ook eens wilt ervaren (1:1 of met je partner/zus/moeder/bestie).

 

cacao vrucht met cacaobonen
1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht