I love cacao, jij ook?

Cacao. Je kent het vast van die heerlijke chocolade repen, ijs, paaseitjes etc. Maar wist je dat cacao een plantmedicijn is en dat rauwe cacao mega gezond is én je hart opent? Misschien zijn we er daarom zo verliefd op. In deze blog vertel ik je meer over deze rauwe cacao en hoe ik er mee werk

Zoals je mogelijk hebt meegekregen heb ik net een intensieve opleiding gevolgd waarna ik mijzelf nu procesbegeleider voor Sacred Cacao & Cacao Bliss mag noemen. Ik hield altijd al van chocolade en was benieuwd hoe ik dit nog meer in kan zetten in mijn bedrijf. Alles wat ik nu geleerd heb is echt wel next level.

Cacao in zijn rauwe pure vorm zit bomvol stoffen die enorm veel positieve effecten op ons lichaam & geest hebben. De stofjes in cacao zorgen voor wijdere bloedvaten, je bloeddruk verlaagt. Je hart opent zich letterlijk, maar ook figuurlijk! Want de aanmaak van je liefdeshormonen en ook de aanmaak van dopamine & serotonine wordt gestimuleerd. Het zorgt voor een high & happy gevoel. Cacao brengt ons terug naar onze natuurlijke staat van voelen. Uit het hoofd en in ons hart, in verbinding met moeder Aarde en het Universum. Daarnaast zit cacao in deze rauwe vorm vol met antioxidanten, magnesium (de hoogste concentratie ooit gevonden in een natuurproduct), ijzer & koper. Fantastisch voor ons immuunsysteem. Cacao is met recht een plantmedicijn te noemen.

De cacaovrucht is een grote ovale vrucht, een langwerpige meloen, met creme kleurig fris zoet vruchtvlees. Hier binnenin zitten de cacaobonen. Magische bonen als je het mij vraagt. Het duurt 5 jaar voordat een cacaoboom vruchten gaat dragen en per jaar levert hij daarna 30 tot 40 vruchten. Waarbij het belangrijk is dat iedere vrucht 5 jaar groeit aan de boom om van hoge kwaliteit te worden. Dit staat gelijk aan maar 1 kilo cacao per boom per jaar. Nadat de boon is geoogst en een keer geroosterd is, krijg je rauwe cacao. Dit product wordt doorgaans verder behandeld en verdund voor het toepassen in onze chocolade producten. Maar eigenlijk is dat zonde…Nu ik je zojuist heb verteld welke effecten rauwe cacao heeft is dat vast goed te begrijpen.

Cacao werd vroeger in het oude MesoAmerika als enorm waardevol gezien. Dit kwam doordat het lang duurde om de cacao te winnen vanwege de trage groei. In combinatie met de vele krachtige werkzame bestanddelen werd door de Maya’s de cacaodrank de drank van de Goden genoemd. Het heeft namelijk de kracht om de fysieke wereld met de spirituele wereld te verbinden, geeft je superkrachten 😉

Zelf drink ik een paar keer week cacao drank. Ik gebruik dan zo’n 15 – 20 gram cacao in een klein kopje. Voor de Sacred Cacao ceremonie is dit zo rond de 50 gram! Het effect van deze sterkte (inclusief dat van de ondersteunende kruiden die ik er in stop) is enorm hart openend en daardoor een flinke boost voor jouw zelfliefde en de liefde voor de mensen om je heen. Ik zou cacao energie omschrijven als helend, moederlijk en heel zachtaardig. Cacao leert je altijd over balans en meer hartgericht leven.

Je doet je gezondheid een plezier door af en toe cacaodrank te nemen. Magnesium is sowieso enorm belangrijk voor de groei van iedere cel in ons lichaam. Als je “de roep” van de cacao spirit voelt, kom dan een keertje naar een van de Sacred Cacao ceremonies die ik organiseer om het te ervaren.

Blijf trouwens ver uit de buurt van cacaopoeder uit de supermarkt! Mocht je zelf aan de slag willen gaan, dan is het belangrijk om hoogwaardige cacao te gebruiken waarbij de boom en bonen goed zijn behandeld en de cacaovrucht alle tijd krijgt om te rijpen. De spirit van Mama Cacao verdient respect net als Pacha Mama (moeder Aarde) die haar heeft helpen groeien. Geef je haar jouw respect, dan zal er een wereld van liefde voor je open gaan. I love cacao, en jij?

Liefs Marije

 

cacao vrucht met cacaobonen
1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht