Je doet jezelf geweld aan

Wat is dat toch met gevoelens?! Je wilt ze niet, tenminste niet de nare…Hoe zit dit eigenlijk?

Feelings don’t want to be healed. Feelings want to be held. 

We hebben geleerd om bepaalde gevoelens naar en vervelend te vinden, weg te duwen, het niet te willen. Ze te bestempelen als negatief. Zeg ik negatief, dan weet jij meteen over welke gevoelens en emoties ik het heb.​​​​​​​​
​​​​​​​​
Het wegduwen of bevragen (waarom voel ik dit/jou? Waarom ben je hier? Waarom voel ik me nog steeds zo? Ik dacht dat het/je nu wel eens weg zou zijn?) maakt dat je eigenlijk aan self-violence doet. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Je doet jezelf geweld aan door dat stuk in jou af te wijzen. Het is niet liefdevol.​​ Het is in feite een daad van je mind en niet van je hart. Want jouw hart, ons hart is pure liefde. En liefde is juist verwelkomend. Het hart zegt: “awh je bent hier, kom maar” en omarmt het gevoel. Het houd het vast in het nu, in het hier. ​​​​​​​​

Stel je jouw gevoelens eens voor als een kind. Zou je een kind negeren, afwijzen en de deur uit sturen? Nee natuurlijk niet, hoor ik je denken. Maar weet je, je doet het wél jezelf aan…

​​​​​​​​Jezelf bloot geven en eerlijk zijn naar jezelf. Alles aankijken wat er gevoeld en gezien wil worden…Doe jij dat?​​​​​​​​​​​​​​​​

Feelings don’t want to be healed. Feelings want to be held. Wat ironisch genoeg heling oplevert​​​​​​​

Het is tijd voor compassie en liefdevolle helpende gedachten. Stop met wegduwen en negeren. Stoppen met de self-violence. Tijd om je gevoelens en daarmee jezelf vast te houden. En die tijd is NU. ​​​​​​​​

Zelfs terwijl je dit leest kun je er al mee beginnen. De eerste stap is je bewust te zijn van jouw manier van omgaan met je gevoelens. Vraag je af: Wat leeft er nu in mij? Hoe voel ik mij? Waar voel ik dit? En herhaal dit een paar keer per dag.

Mij helpt het altijd om ergens rustig te gaan zitten. Diep in en lang uit te ademen en dan in gedachten eens door mijn lichaam te gaan. Er zijn vele manieren. Het is de moeite waard jouw manier te ontdekken. Het fijne is, je hoeft dit niet alleen aan te gaan. Kijk eens bij mijn aanbod en vraag je af of je het fijn zou vinden als ik je begeleid tijdens jouw persoonlijke ontwikkelingsreis

 

Liefs Marije

vrouw en man lachend met hoofden tegen elkaar en baby in hun armen
1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht