Intuitive BodyMovement

The body knows. Just follow. Surrender.

Intuïtive BodyMovement gaat over bewegen vanuit jouw weten, vanuit het weten van jouw lichaam. Intuïtief. Een connectie maken met je lichaam en voelen in je lichaam. Wat wil er gevoeld worden? Wat zit vast en mag bewogen worden? Stil staan en (jezelf) laten gaan.
Soms zit er letterlijk iets vast door bijvoorbeeld een spanning in je schouders op te merken, maar ook figuurlijk zitten er bijvoorbeeld emoties vast in ons keel of buikgebied. Je mag (en oefent in) vertrouwen op je lichaam. Vertrouwen dat het weet hoe te bewegen om dat wat vast zit, vrij te laten. Daar komt veel overgave bij kijken. Ingewikkeld, want ons mind vindt er van alles van.

Een van de redenen waarom ik deze sessies intuïtive bodymovement noem, is dat ik het niet aan dansen wil koppelen. Dansen dekt de lading niet. Bij dansen gaat het voor de meesten mensen meer over het bewegen, los van iets voelen. En we hebben bij dansen vaak de overtuiging dat het op een bepaalde manier hoort te gebeuren. Omdat je mind je vertelt dat je niet voor paal wilt staan. En daar vind je dan weer van alles van.

Bij intuïtive bodymovement gaat het om het bewegen an sich. Je begint op handen en knieën. Om er voor te zorgen dat je echt naar binnen kunt keren en je gegrond en stevig. Waardoor je lichaam zich veilig voelt op de plek waar je bent. Gedurende de gehele bodymovement heb je je ogen dicht. Juist om nog meer naar binnen te kunnen gaan. En om te voelen: Mijn proces is van mij.
Door te voelen wat er gevoeld wil worden en je over te geven aan je lichaam, eer je je lichaam en jezelf in je hele Zijn. Je zegt eigenlijk; ik mag er zijn en wat ik voel doet er toe.

Ik ben als spaceholder dichtbij. Om een veilige bedding te creëren voor alles wat jij voelt en ervaart.

Check mijn insta @marijedijkma voor de eerst volgende groepssessie

Vrouw in beweging met hand in de lucht
1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht