De weg naar je droomleven  

Je ziet een comfortzone met daarbuiten groei

Loopt alles in je leven lekker? Of houd je dat jezelf voor? Jouw leven gaat zijn gangetje. Baan, dak boven je hoofd, je kinderen gezond, geld op je rekening en je relatie is fijn. Heerlijk toch? Oké, als je heel eerlijk bent zijn er dingen die je anders zou willen. Zoals zelf wat beter in je vel zitten. Of meer harmonie wanneer jullie samen zijn als gezin. Of, heel stiekem, droom je van een andere baan of iets voor jezelf beginnen. Het knaagt een beetje aan je.
Maar hé! Het leven loopt lekker. Dus negeer je het knagen.

Jep, jij zit in de comfortzone. Niks mis mee. Behalve als je wilt groeien en je wilt ontwikkelen, de enige weg naar meer geluk, rust, ontspanning, vrijheid. Dan zal je uit die comfortzone moeten stappen en deze groei omarmen. En dat is vet spannend!!! Kei eerlijk naar jezelf kijken, vergt iets anders van je om te geven dan dat je nu doet. Je zult nieuwe dingen moeten uitproberen. Ik hoor je denken: “Wat nou als mijn omgeving raar reageert? Wat nou als het niet lukt?”

Maar wat nou als het wel lukt? Maak je geen zorgen over die gedachten die je angstig maken. Dat is gewoon een reactie van je oerbrein! Serieus…Deze “leukerd” koppelt jouw nare gevoel aan herinneringen van eerdere ervaringen waar het niet zo lekker ging. En vertelt jou vervolgens dat je in groot gevaar bent, zodra je in een vergelijkbare situatie zit. Alsof er een tijger in de bosjes op de loer ligt.
Ik kan je vertellen dat aan de meeste situaties beslist geen tijgers te pas komen. En dat het mogelijk is om je oerbrein en daarmee je reageren als het ware te her-programmeren.

En daar komt ZELF om de hoek. Om je daar te brengen waar je wilt zijn. Onderzoeken wat werkt voor jou. Bereik wat je wilt, op een manier die bij jou past. Weten wie je bent.
Je zult je bevrijd voelen. Vol rust en vertrouwen. Maar eerst: Uit de comfortzone. In de groei. Op weg naar jouw droomleven.

Neem een kijkje bij ZELF. Het prachtige 1 op 1 programma waarin je het wel zelf doet, maar niet alleen.

 

1
WhatsApp met Marije
Stuur Marije een WhatsApp bericht